Möt våra författare

Möt våra författare

Steinar Opstad på Internationell författarscen, Kulturhuset Stadsteatern

Torsdag 26 januari kl. 19.30

Möt Steinar Opstad i samtal med Athena Farrokhzad. Steinar Opstad är en av Norges mest omtalade poeter. Den 26 januari kommer han till Internationell författarscen för vårsäsongens första samtal.

Mer info | Om författaren

Gunnar Harding på Rönnells! Release för nya boken Hardings café

Torsdag 31 januari kl. 19-21 (insläpp 18:30)

Uppläsning och samtal mellan Gunnar Harding och Jonas Ellerström.

Stamgästerna på Hardings café är poeter från skilda epoker och miljöer – från antikens Rom och romantikens England, från den tidiga franska, ryska och engelskspråkiga modernismen och från samtida amerikanskt avantgarde. Alla har tolkats och presenterats av caféägaren själv, Gunnar Harding. Välkommen in!

Mer info | Om författaren

Elisabeth Mansén och Jonas Ellerström om Mary Wollstonecrafts Brev från en resa i Sverige, Norge och Danmark på Bokvärlden

Måndag 6 februari kl. 17.00 (föranmälan krävs)

Författarna Elisabeth Mansén och Jonas Ellerström besöker Bokvärlden till Five O’Clock Tea, för att samtala om den feministiska filosofen Mary Wollstonecrafts (1759-1797) resebrev från Skandinavien.

Mer info | Om boken

Möt Gunnar Harding i samtal med Mats Granberg på Gamla Stans bokhandel

Torsdagen 9 februari kl. 17.00

Hardings café – Samspråk, tankar och tolkningar innehåller essäer och nyskrivna dikttolkningar från antikens Rom till amerikansk avantgardism. Möt Gunnar och Hardings café i ett författarsamtal med Mats Granberg följt av försäljning och signering.

Mer info | Om författaren