Paris Frankrike

120 kr

Slut i lager

Paris Frankrike är Gertrude Steins hyllning till sitt andra hemland, till den franska kulturen, matlagningskonsten och hattmodet, till allt i landet som är ”spännande och fridfullt”. På sitt suveräna sätt berättar Stein om tidiga besök med familjen i Paris, den europeiska kulturens självklara huvudstad, om sina möten med fransk konst och franska konstnärer, om Picasso och om sina och Alice B Toklas pudlar. Boken började skrivas före andra världskrigets utbrott och blev klar under den första krigsvinter som Stein och Toklas fick tillbringa på sitt lantställe i södra Frankrike – märkt av oron inför det pågående men ännu relativt odramatiska kriget rymmer Steins Frankrikebok inte minst en kärleksförklaring till landsbygden och dess enkla liv.

Boken har fått sin svenska språkdräkt av den rutinerade Steinöversättaren Görgen Antonsson och ett efterord av Jonas Ellerström.

ISBN13

9789172472143

Sidantal

127

Utgiven

2009

Översättare

Bandtyp

Mjukband

Genre ,

Om författaren

Gertrude Stein var en amerikansk författare, poet, dramatiker och konstsamlare. Steins författarskap avvek från... Läs mer »