Kära fru Schubert

150 kr

I lager

Kära fru Schubert utkom på polska 2012 och är Ewa Lipskas näst senaste diktsamling. Den utgörs av en samling metaforiska brev som kretsar kring kärleken, minnet och tiden. Den är skriven på Ewa Lipskas karakteristiska vis: ironiskt, drastiskt, visuellt och med ett surrealistiskt anslag. Översättningen är gjord av Irena Grönberg och boken illustrerad av Sebastian Kudas.

Ewa Lipska är född i Kraków 1945. Hon publicerades i tidskrifter redan som tonåring, studerade på Konstakademien men valde sedan att ägna sig åt poesin. Sedan 1967 har hon gett ut 27 diktsamlingar och en roman. 1997 kom urvalsvolymen  Zon ut i svensk översättning.

Ur recensionerna:

”Irena Grönberg har följsamt översatt Ewa Lipskas poesi till ledig svenska. Hon låter infallen dansa i Lipskas takt och låter den tredje av apokalypsens ryttare få ett fridfullt barnansikte. Det känns ljust och lätt att läsa Lipska. Men hennes dikt är mättad av tung erfarenhet, en undertext som är Europas gemensamma historia.”

Eva Ström, Sydsvenskan

ISBN13

9789172474062

Sidantal

56

Utgiven

2015

Bandtyp

Mjukband

Översättare

Genre

Om författaren

Ewa LipskaEwa Lipska är född i Krakow 1945. Hon publicerades i tidskrifter redan som tonåring, studerade på Konstakademien men valde sedan att ägna sig åt poesin. Sedan 1967 har hon gett ut ett... Läs mer »