Jag är den jag är

Från bekännelser till bloggar

210 kr

I lager

Intresset för självframställning är stort i vår samtid. Jaget iscensätts i bekännelselitteratur, biografier och bloggar, på Facebook och på Twitter och medialiseras i allt större utsträckning. Jag är den jag är – Från bekännelser till bloggar samlar tolv artiklar som ur skilda perspektiv diskuterar centrala frågor för den litterära självframställningen, så som jaget som konstruktion, balansen mellan fakta och fiktion, minnet och tidens gång. Här presenteras aktuell forskning med utgångspunkt i en rad spännande författarskap och iscensättningar av jaget i olika medier under skilda epoker.

Medverkande skribenter: Anders Cullhed, Ingrid Elam, Ingemar Haag, Boel Hackman, Dan Landmark, Lisbeth Larsson, Christian Lenemark, Arne Melberg, Ulf Olsson, Cristine Sarrimo, Maria Wahlström och Boel Westin

Utgiven

2015

Sidantal

248

Bandtyp

Mjukband

ISBN13

9789172473959

Genre , ,
Serie

Om författarna

Maria Wahlström är fil. dr. i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet. Hon har skrivit en avhandling om den svenska dagboksromanen, Jag är icke heller en (2012) och har även... Läs mer »
Boel Hackman är docent i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet. Hon har skrivit biografier om Elin Wägner och Harriet Löwenhjelm samt en avhandling som kritiskt granskar den tidigare... Läs mer »