Den tunna huden

195 kr

I lager

”Arbetet med boken utgick från att jag ville ställa samman målningar jag gjort de senaste åren. Jag har tidigare arbetat mest med skulptur och teckning i ett formspråk som skiljer sig från målningarnas. Jag tyckte nu att jag måste visa målningarna för sig, inte blanda in tidigare arbeten eftersom de skulle komma att kollidera med de nya.
Sedan – efter möten och samtal med Eva Ström och Nina Weibull började jag ana andra möjligheter. Jag kunde tydligare se linjer bakåt, motiv och symboler som återkommer, hur skulpturen följer med in i måleriet, lämnar spår där. Därför har det blivit en spretigare bok, men samtidigt helare.

Verkens tillkomstår stäcker sig från 1989 till 2011, elva år före och elva år efter millenniumskiftet, en stor del av min tid som konstnär. Jag ser i dem fascination och skräck inför tidens gång. Spår av en förlust som kastar skuggor. Vilja att nå under ytan, under huden.” – Annika Svenbro

Annika Svenbro, f. 1946 i Landskrona, är verksam som konstnär och har ett stort antal separat- och grupputställningar bakom sig. Hon är representerad på bland annat Moderna Museet och Malmö Konstmuseum.

Boken innehåller texter av Nina Weibull, Jesper Svenbro och Eva Ström.

ISBN13

9789172472716

Sidantal

92

Utgiven

2011

Bandtyp

Mjukband

Genre