A som i Alice

En Lewis Carroll-encyklopedi

Kommande titel

De två böckerna om Alice i Underlandet hör till de stora, genuint tidlösa klassikerna. Bara Bibeln och Shakespeare lär citeras oftare i engelskspråkig litteratur. Lewis Carrolls ursprungliga berättelser har blivit teater, film, musikal och datorspel och efter hand har de växt och förändrats, blivit något av en modern mytologi. Med A som i Alice gör Jonas Ellerström och Isabella Nilsson en djupdykning i den viktorianska värld som födde Alice och visar samtidigt på den flora av nytolkningar som håller henne odödlig.

A som i Alice är uppställd som ett uppslagsverk från A till Ö, och Isabella Nilsson och Jonas Ellerström har skrivit boken i tätt samar­bete. Några texter är skrivna som dialoger och andra former av gemensamt författande förekommer också. Författaren och konstnären Inger Edelfeldt har försett varje bokstav med detaljrika vinjett­bilder.

Bandtyp

Mjukband

ISBN13

9789172476554

Utgiven

2021

Genre

Om författarna

Jonas Ellerström (f. 1958) är poet, ­essäist och översättare, uppvuxen på skånska landsbygden och sedan femton år bosatt i Stockholm. Han har tidigare på ellerströms utgivit... Läs mer »
Isabella Nilsson, född 1989 och bosatt i Skövde, har sedan debuten med ungdomsromanen Verklighetsprojektet ägnat sin litterära bana åt att studera, skriva och översätta rimmad vers... Läs mer »