Québec-poeter på uppläsningsturné 14–17/3

I årets första nummer av Lyrikvännen åker vi med författaren och översättaren Fredrik Ekelund till Québec, den kanadensiska provins som Voltaire en gång avfärdade som ”några tunnland snö”. Med översättningar av 10 olika poeter visar Ekelund att Québec är mycket mer än så – nämligen hem för en egen livskraftig franskspråkig litteratur. I mitten av mars kan du se en del av den, då poeterna Véronique Cyr, Denise Desautels, Jean-Marc Desgent och Jean-Sébastien Larouche kommer till Sverige och Danmark för en uppläsningsturné.

Lyrikvännen finns att beställa här för den som inte vill vänta till mars för att bekanta sig med den samtida québecianska poesin. Bonne lecture och à bientôt i Malmö, Köpenhamn och Stockholm!

14/3 kl 19.00: Stadsbiblioteket, Malmö
15/3 kl 19.30: Literaturhaus, Köpenhamn
16/3 kl 19.00: Författarnas hus, Stockholm
17/3 kl 20.00: Teater Brunnsgatan 4, Stockholm

Arr. Lyrikvännen och Alliance Française