Utvalda dagar

195 kr

Walt Whitmans Utvalda dagar är med hans egna ord ”kanske den mest egensinniga, spontana, fragmentariska bok som någonsin tryckts”. Det är en självbiografi som består av ögonblicksbilder från uppväxten i Brooklyn och på Manhattan, gripande ögonvittnesskildringar av det amerikanska inbördeskriget och fridfulla naturiakttagelser från poetens ålderdom.

I Gunnar Hardings översättning och urval introduceras här en bok som är oupphörligt fascinerande, ett vittnesbörd från Amerikas ungdom.

Ur recensionerna:

”Allt är – ja, faktiskt – fullkomligt briljant. Och jag påminns om det sällsamma, att det är så lätt att glömma och förbigå Walt Whitman, men varje gång jag läser honom blir jag helt överrumplad av hur förbannat bra han är.” Bernur

”Och det blir som vanligt när jag läser Whitman: Jag får lust att gå ut och prata med folk eller traska i skogen. /…/ Det är som att slå upp ett fönster och höra gatulivet eller äntligen komma ut på däck på en Finlandsfärja. Det goda humöret, nyfikenheten infinner sig.” Göran Greider, Aftonbladet

 

Titeln finns också som e-bok. Läs mer här.

Bandtyp

Mjukband

ISBN13

9789172474413

Översättare

Sidantal

88

Utgiven

2016

Genre ,

Om författaren

Walt Whitman (1819–1892) var amerikansk journalist och poet, mest känd för sin episka diktsamling Leaves of Grass (1855), som han fortsatte att arbeta med och utvidga under hela sitt liv. Läs mer »