Sena dikter

100 kr

Sena dikter innehåller samtliga dikter ur Wisława Szymborskas tre sista diktsamlingar Ett kolon, Här och Nog nu, alla översatta av Anders Bodegård. Oavsett om hon möter sig själv som ung, samtalar med inspirationen eller funderar över konstens och litteraturens roll i historien gör Szymborska det med samma nyktra distans och milda ironi. I hennes diktvärld, där vardagslivet ofta står i centrum, finns alltid ett stort mått av tröst och hopp. Till denna utgåva har Agneta Pleijel skrivit ett tänkvärt förord i dialogform.

Wisława Szymborska (1923–2012) växte upp i Kraków i Polen och bodde där i större delen av sitt liv. Hon debuterade 1945 och har blivit översatt till ett fyrtiotal olika språk. Hennes dikter präglas av stor integritet och anspråkslöshet och har kommit att älskas av läsare över hela världen. 1996 tilldelades hon Nobelpriset i litteratur.

Utgivningen ingår i det förlagsöverskridande projektet ”Nobelkvinnor” en gemensam publicering av samtliga de fjorton kvinnor som fått Nobelpriset i Litteratur.

Översättare

ISBN13

9789172475397

Utgiven

2018

Genre ,

Om författaren

Wislawa Szymborska (1923-2012) var en polsk poet, essäist, kritiker samt översättare av fransk litteratur. Hon tilldelades Nobelpriset i litteratur 1996 och var en av Polens mest framstående... Läs mer »