Sånger till sjusträngad bárbitos

225 kr

Sapfo och Alkaios är två av den antika grekiska lyrikens fixstjärnor, verksamma omkring år 600 f.Kr. på ön Lesbos. Sapfo är känd för sin förtätade kärleks- och naturlyrik och Alkaios för politisk poesi och dryckesvisor.

Sånger till sjusträngad bárbitos är en utökad version av det slutsålda urval som utkom 2013 under titeln Eros skakar mig. Den inkluderar de sensationella nya papyrusfynd som 2014 vidgade vår kännedom om Sapfo samt tidigare oöver­satta dikter av Alkaios. Volymen betonar dikternas grundkaraktär av sång och framhäver det emotionella och idémässiga djupet i den lesbiska visans poetiska tradition.

Översättningarna, förorden och kommentarerna är gjorda av Jesper Svenbro och Lars-­Håkan Svensson, två av våra främsta översättare och kännare av grekisk lyrik.

Titeln finns också som e-bok. Läs mer här.

Bandtyp

Inbunden

ISBN13

9789172475380

Översättare

,

Sidantal

144

Genre

Om författarna

Sapfo (född mellan 630 och 612 f.Kr., död ca 570 f.Kr.), var en grekisk vislyriker från ön Lesbos. I princip inget är känt om Sapfos liv, mer än att hon tycks på något sätt ha stått... Läs mer »
Alkaios från Mytilene på Lesbos (ca 620 f.Kr.–ca 580 f.Kr.), skrev om krig, kärlek och vin. Han är kanske mest känd för sina politiska smädesdikter, något som har använts av liberaler... Läs mer »