De nios nedstigning

105 kr

I lager

”Solen hann upp oss i en backe fylld av ärttörne och tistlar. Vi satte oss ner för att hämta oss. Katsanis saknades. Mitt emot oss såg vi landsvägen igen. Vi hade kommit tillbaka till samma ställe. Giorgouleas var sårad i överarmen, han blödde. Han slet sönder skjortan för att göra ett förband om såret. Solen ovanför oss var obarmhärtig, getstigarna var täckta av torr spillning. Ingenstans vatten, inte ens doften av det. Heta stenar och torr mark.”

”Valtinos undviker psykologiseringar och låter i stället händelsernas stenhårda konkretion uppenbara sin obarmhärtighet för läsaren. Döden som närmar sig, den allt hotfullare hettan, den outhärdliga törsten, hungern, den fientliga naturen framhävs av språkets inskriftsliknande exakthet, av de elliptiska uttryckssätt och tvärt avbrutna tonfall som kännetecknar berättarens avskalade hågkomster.”

ISBN10

918648964X

Sidantal

64

Utgiven

1997

Bandtyp

Mjukband

Översättare

,

Genre ,

Om författaren

Theanais Valtinos, en av Greklands mest framstående prosaförfattare, är född 1932 i Arkadien på Peloponnisos. För sitt banbrytande författarskap har han erhållit litterära utmärkelser... Läs mer »