Bokstavsspåret

Dikter i urval 1964–2001

210 kr

I W.G. Sebalds dikter möter oss ett språkligt landskap vars betydelser är lika oroande som svårfångade. Ofta tar texterna formen av notiser gjorda under vandringar, bilfärder eller tågresor, och de miljöer där jaget rör sig tycks ömsom skrämmande, ömsom lätt humoristiska i sin absurditet. Till hälften dold av dimmor och rök framträder en värld där betraktaren alltid är en främling; där ekon ur Europas traumatiska förflutna blandas med antik mytologi; där Tjechov, Goethe och Kafka trängs med fåglar, elefanter och fabeldjur; och där döden ständigt skymtar på andra sidan vattnet.

Sebalds egenartade poesi har länge varit en välbevarad hemlighet i skuggan av hans romaner och berättelser. I Bokstavsspåret samlas ett urval av hans dikter på svenska för första gången. Här kan läsaren följa Sebalds väg från de första publikationerna i tjugoårsåldern till de allra sista texter han lämnade till tryck före sin död.

Bandtyp

Mjukband

ISBN13

9789172474574

Sidantal

88

Utgiven

2016

Översättare

Genre

Om författaren

W.G. Sebald (1944–2001) föddes i södra Tyskland, men var under större delen av sitt liv bosatt i England, där han var verksam som professor i modern tysk litteratur. Under 1990-talet blev... Läs mer »