Blänk av ametist

150 kr

Slut i lager

Diktningen är nog den minst kända sidan av James Joyces författarskap och kanske också den minst ansedda. Den Joyce man möter i hans två diktsamlingar Chamber Music (1907) och Pomes Penyeach (1927) är inte den makalöse stilvirtuosen och fabuleraren från romanen Ulysses, inte den unge intellektuelle revoltör­en från den självbiografiska romanen A portrait of the artist as a young man, inte den lysande psykologen och karaktärstecknaren från novellsamlingen Dubliners eller dramat Exiles och inte heller den experimentelle ”kultur- och språkarkeologen” från romanen Finnegans Wake. Här finner man i stället en mer lågmäld röst; mer personlig, intim, eftersinnande och svärmisk.

För första gången publiceras nu Joyces samlade dikter (inklusive några prov på hans ungdoms- och tillfällighetsdiktning) på svenska. För översättningen svarar ­Lars Johansson, som även skrivit ett inkännande förord.

ISBN13

9789172472556

Sidantal

96

Utgiven

2011

Översättare

Bandtyp

Inbunden

Genre

Om författaren

James Joyce var en av 1900-talets största författare. Han föddes i Dublin 1882 och flyttade från hemlandet som 22-åring och bedrev därefter sin litterära verksamhet i exil. Han är bland... Läs mer »