Människans själ under socialismen

150 kr

Slut i lager

Människans själ under socialismen är egentligen en missvisande titel. Socialismen känner man inte igen och själen är högst jordisk. Det handlar snarare om människans frihet, om den kärlek och lycka som växer fram när människor får utvecklas fritt och förverkliga sig själva. Oscar Wilde kallar det en ny individualism och hans idéer ligger nära den filosofiska anarkismen. Han beklagar det sammhälle som regeras av penningen och de människor som i jakten på ägodelar glömmer att leva. Wilde presenterar sin vision med större allvar och mer kraft i kritik och analys än vanligt, men med karaktäristisk lekfullhet och briljans.

Oscar Wilde (1854–1900) skrev The Soul of Man Under Socialism år 1891 under sin mest produktiva tid. Idéhistorikern Elisabeth Mansén har översatt texten samt skrivit inledning och kommentarer.

Författare

ISBN10

9172470348

Sidantal

80

Utgiven

2000

Översättare

Bandtyp

Mjukband

Genre
Serie

Om författaren

Oscar Wilde (1854-1900) var en irländsk dramatiker, författare och samhällssatiriker, idag kanske främst känd för romanen Dorian Grays porträtt. Han hade en mycket produktiv... Läs mer »