Lanzarote

225 kr

Huvudpersonen i Michel Houellebecqs kortroman Lanzarote inser att hans nyår som vanligt är på väg att bli en katastrof. Han bestämmer sig för att boka en resa till solen, närmare bestämt till den spanska turistön Lanzarote. På en av hotellets arrangerade utflykter träffar han den sorgsne polisen Rudi från Bryssel och det tyska paret Pam och Barbara. De fyra ger sig ut på egna äventyr i öns vulkaniska landskap. Men Rudi håller sig på sin kant; efter att ha träffat anhängare till den extrema raëlianska rörelsen på marknaden i Teguise har han tankarna på annat håll.
Lanzarote utspelar sig vid tiden kring ett fruktat millennieskifte. Snart kommer världen att förändras, gå in i ett nytt skede, och skälvningarna kan redan anas. Turism som löpt amok, en sekt där människokloning står på dagordningen – allt skildrat med den samhällskritiska skärpa och klarsynt ömma blick på människorna som är typisk för Michel Houellebecq. 
Författare

Bandtyp

Inbunden

ISBN13

9789172477001

Översättare

Recensionsdag

22 april 2023

Utgiven

2023

Genre ,

Om författaren

Michel Houellebecq (född 1958) är en av samtidens mest skandalomsusade och kontroversiella författare – och samtidigt en av de mest intressanta. Hans senaste bok är romanen... Läs mer »