Jag väntar på Djävulens ankomst

225 kr

Mary MacLanes självbiografiska debut I await the Devil’s coming publicerades under titeln The story of Mary Mac­Lane – by herself 1902. Den MacLane som möter läsaren är ett själv­utnämnt geni, en fri själ och långt före sin tid. Jag väntar på Djävulens ankomst skildrar en ung kvinnas liv på ett ärligt, provokativt och sinnligt vis. MacLane skriver med hängivet och extatiskt språk om att vara ung och alldeles ensam, om sin sexuella dragningskraft till kvinnor och begäret efter att gifta sig med Djävulen, men också om att vandra runt i det karga landskapet i gruvorten Butte och hur man fulländar konsten att äta en oliv.

Boken blev en litterär sensation och bästsäljare som sålde 100 000 exemplar redan första månaden, sågades av manliga kritiker och blev särskilt populär bland unga kvinnor. I flera år efter utgivningen turnerade MacLane runt i USA och pratade om boken och sig själv.

ISBN13

9789172476073

Bandtyp

Mjukband

Översättare

Utgiven

2021

Genre , , , ,

Om författaren

Mary Maclane (1881–1929) var en ­kanadensiskfödd amerikansk författare, född i Winnipeg och uppvuxen i Butte, Montana. Efter debuten följde ytterligare... Läs mer »