Hyllning till Freud

av H. D.

210 kr

Slut i lager

I början av 1930-talet sökte författaren Hilda Doolittle, mer känd som H.D., upp Sigmund Freud och gick i psykoanalys hos honom i Wien. Hennes bok om upplevelserna på Freuds mottagning, som nu för första gången föreligger på svenska med ett nyskrivet efterord av Moa Matthis, är inte en klassisk hyllning, titeln till trots. Istället är H.D.s text ett utforskande av den egna poetiska visionen där ledorden är motstånd och skapande.

Hyllning till Freud är i lika hög grad ett porträtt av analysanden själv, hennes drömmar och minnen, som av Freud – analytikern, Professorn, psykoanalysens fader.

 

Ur recensionerna:

”Det är vackert och konstfärdigt och HD har det intellektuella självförtroendet att inte rädas att påvisa skillnaderna i samtalsparternas sätt att uppfatta världen och argumentera för att Professorn har fel. Framför allt har HD en visionär, andlig sida som är svårförenlig med Freuds vetenskapliga rationalitet.” Ulf Karl Olov Nilsson, Sydsvenskan

ISBN13

9789172473829

Sidantal

240

Utgiven

2015

Bandtyp

Inbunden

Översättare

Genre

Om författaren

Hilda Doolittle (1886–1961) skrev under signaturen H.D. och var en av den tidiga modernismens mest framstående författare. Hon var född i USA men levde större delen av sitt vuxna liv i Europa. Läs mer »