Hungrig bland orden

Dikter i urval

180 kr

I lager

Den nyzeeländska författaren Janet Frame är välkänd för sina romaner och noveller, och kanske främst för sin självbiografiska trilogi som filmades av Jane Campion under titeln En ängel vid mitt bord. Tätt knutet till hennes stora självbiografiska projekt finns Frames poetiska produktion. Hon gav under sin livstid ut en samling av sina både intensiva och reflekterande dikter, och var vid sin död i färd med att sammanställa ett stort material, vilket utgivits postumt. Jonas Ellerström och Elisabeth Mansén har gjort ett urval ur hela Frames lyriska verk, som härmed introduceras på svenska – en bok som lägger nya aspekter till bilden av ett viktigt och angeläget författarskap.

 

Ur recensionerna:

Jag måste erkänna: Jag blev överrumplad, nästan som överfallen trots att jag håller Janet Frames romaner mycket högt // Orden tar sig direkt in i medvetandet. De går inte värja sig mot. Bilderna bara växer sig starkare – envist och orubbligt. Crister Enander, Dalarnas Tidningar

Utgiven

2015

Sidantal

136

ISBN13

9789172474031

Bandtyp

Mjukband

Översättare

,

Genre

Om författaren

Janet Frame (1924–2004) föddes på Nya Zeeland och skrev romaner, noveller och poesi. Mest känd är hon kanske för sin självbiografiska trilogi som 1990 filmatiserades av Jane Campion under... Läs mer »