ellerströms på bokmässan i Göteborg 22–25 september

Välkomna till vår monter B07:19 på bokmässan i Göteborg, där ni träffar oss 22–25 september. Här kan ni träffa oss och köpa våra böcker till specialpris! På mässan anordnar vi också några seminarier – och en liten fest!

 

Fredag 23/9  18.00–19.00: Releasefest!

Kom och fira det nya numret av Lyrikvännen! Drick ett glas vin, mingla, teckna en prenumeration av Lyrikvännen eller bläddra i det nya numret, som bland mycket annat innehåller en fördjupning i Ann Jäderlunds diktning samt nyskriven poesi av Agnes Lidbeck, Freke Räihä och David Zimmerman. Monter B07:19.

Fredag 23/9  12.00–12.30: Sebald som poet

W.G. Sebald har länge betraktats som en av de viktigaste författarna kring millennieskiftet, och hans verk har kommit att inta en alltmer central plats i samtalet kring vår tids litteratur. Nu uppmärksammas han för första gången som poet på svenska. I den nyutkomna boken Bokstavsspåret samlas ett urval dikter översatta av litteraturvetaren Axel Englund, som också är aktuell med en initierad bok om poeten Sebald, Landskapsläsning. Här samtalar han med förläggaren Jonas Ellerström. Sal R2.

Lördag 24/9  12.00–12.20: Livsvittnet Majken Johansson

Hon var gravt alkoholiserad och led av svåra depressioner, och hon var homosexuell i en tid då samkönad kärlek precis hade avkriminaliserats. Men hon var också Frälsningsarméns mest kända ansikte, och hon framträdde ofta uniformsklädd i tv-soffor och veckotidningar, redo att brista ut i ett jublande ”Halleluja!” Samtidigt var hon en av Sveriges mest uppmärksammade och hyllade poeter. Hon hette Majken Johansson och hennes liv var lika dramatiskt som hennes författarskap är betydande. Litteraturvetaren Paul Tenngart berättar här om sin hyllade bok – Livsvittnet Majken Johansson. Sal J2.

Lördag 24/9 17.00–17.30: Anna Rydstedt och fåglarna

I somras gav ellerströms i samarbete med Anna Rydstedt-sällskapet ut antologin Tjugo röster om Anna Rydstedt. Här presenterar Jonas Ellerström sitt bidrag till boken och talar om fåglarna i Rydstedts poetiska öländska landskap. De litterära sällskapens scen.