Selma Lagerlöfs Teatersonetter

210 kr

Slut i lager

När Selma Lagerlöf 1881–85 utbildade sig till lärarinna i Stockholm, gick hon ofta på Operan och ­Dramatiska Teatern. Till de föreställningar hon såg skrev hon drygt 60 sonetter, här publicerade för första gången tillsammans. Det är ett ­fascinerande material som visar, hur den unga ­Selma Lagerlöf prövade sig fram som poet men framför allt hur mycket scenkonsten betydde som inspiration för Gösta ­Berlings saga och många av hennes senare verk.

Ulla-Britta Lagerroth och Lisbeth Stenberg, som utger teater­sonetterna i redigerat skick, har skrivit utförliga kommen­tarer till flera av dem samt en informativ inledning. Med ­initierade kommentarer medverkar även Ingeborg Nordin Hennel. Boken är rikt illustrerad.

ISBN13

9789172473676

Sidantal

336

Utgiven

2014

Bandtyp

Inbunden

Genre ,
Serie

Om författarna

Ulla-Britta Lagerroth, professor em. i litteraturvetenskap vid Lunds universitet, har utöver doktorsavhandlingen om Körkarlen och Bannlyst (1963) författat drygt 20-talet... Läs mer »
Lisbeth Stenbergbibliotekarie och docent i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet, disputerade 2001 på en avhandling om Selma Lagerlöf som har titeln En genialisk... Läs mer »