Om kyrklundheten

180 kr

Slut i lager

Willy Kyrklunds Om godheten (1988) tillhör den lilla men tankeväckande skara verk som placerar sig på gränsen mellan litteratur och filosofi. I denna essähybrid flätas frågor om kunskap, värde och skrivande samman på ett sätt som vittnar om ett betydande inflytande från den kunskapsteoretiska diskussionen i 1900-talets analytiska filosofi. I Om godheten samlar Kyrklund idéer, motiv och litterära formelement på ett sätt som gör att verket också framstår som en personlig kommentar till det egna författarskapet.

I Om kyrklundheten undersöker Johan Sahlin både vad Om godheten innebär som kommunikativ handling, på gränsen mellan litteratur och filosofi, och hur Kyrklund ger uttryck för en särskild kunskapssyn. Han uppmärksammar en i flera avseenden förbisedd aspekt av författarskapet, en kunskapsteoretiskt och naturvetenskapligt orienterad aspekt, med vilken essäns eller essähybridens form framstår som kongenial.

ISBN13

9789172471450

Sidantal

256

Utgiven

2008

Bandtyp

Inbunden

Genre

Om författaren

Johan Sahlin (f. 1972) är fil.dr i litteraturvetenskap och författare till Om godheten (2008) och Litteraturens historia i världen (Olsson, Algulin & Sahlin, 2015 och 2019).... Läs mer »