Horan på den normandiska kusten

135 kr

Horan på den normandiska kusten beskriver tillkomsten av Blå ögon svart hår och pekar fram mot Emily L., två höjdpunkter i Duras senare författarskap. Men den är också i sig själv en höjdpunkt: en mörk, tät och gnistrande text om skrivande, våld och åtrå. Medan Duras ägnar sommaren 1986 åt att färdigställa sin bok, rör sig hennes älskare och sekreterare mellan kullarna, hotellen och barerna. Hans ständiga vredesutbrott lägrar sig över tillvaron medan pappret fylls med meningar. I denna korta text, som nu för första gången kommer ut på svenska Kennet Klemets översättning, skildrar Duras det märkliga, framväxande förhållandet mellan skriken och skriften.

 

Ur recensionerna:

Istället är det som om hennes prosa vore havsvatten som fått torka i solen tills bara saltet återstår. Som om varje stycke var en sådan saltkristall att smälta på tungan, något så starkt, för starkt, ren sälta, nästan oläsligt, på en gång overkligt och öververkligt. Martina Lowden, Kulturnytt

Författare

ISBN13

9789172474024

Sidantal

32

Utgiven

2015

Bandtyp

Mjukband

Översättare

Genre ,

Om författaren

Marguerite Duras (1914–1996) är en av 1900-talets viktigaste franskspråkiga författare. På ellerströms finns böckerna Det är allt, Att skriva, Horan på den... Läs mer »