Fågelliv

280 kr

Slut i lager

Varför har det blivit så gott om storskarvar i Sverige, och är de verkligen så skadliga som ofta påstås? Hur färdas bivråkarna på sina enorma årliga Afrikaresor? Vilken funktion har ladusvalornas långa stjärtspröt? Borde blåmesen heta ”UV-mesen”, och varför blir starhanar så intresserade av att samla växter när häckningen står för dörren? Är det verkligen sant att tornfalkens öga kan se sorkarnas doftspår? Finns det ”ledartyper” bland talgoxarna?
Lättillgängligt, informativt ­och kryddat med egna upplevelser skriver Staffan Ulfstrand i denna bok om trettio välkända svenska fågel­arters spännande liv och leverne. Varje kapitel inleds med ett färgfoto taget av P-G Bentz, Ketil Knudsen eller ­Tero Niemi.

Staffan Ulfstrand, född 1933, var professor i ekologi först vid Lunds och sedan vid Uppsala universitet och har ägnat en stor del av sitt ­yrkes­liv åt fågelforskning. Som pensionär ­skriver han populär­vetenskapliga böcker och artiklar, håller föredrag och leder resor.

ISBN13

9789172471627

Sidantal

420

Utgiven

2007

Bandtyp

Inbunden

Genre ,
Serie

Om författaren

Staffan Ulfstrand är född 1933, blev fil. dr vid Lunds universitet 1968 och var professor i zooekologi vid Uppsala universitet 1978–1998. Hans vetenskapliga huvudintresse är evolutionär... Läs mer »