Att anropa oraklet

90 kr

Slut i lager

Dubbla tillhörigheter formar Marcos Ricardo Barnatáns poesi: han är argentinare och jude, men sekulariserad och i spansk förskingring. Den judiska mystiken och historien utgör grundvalen för hans dikt, dess viktigaste motivkällor. Hos Barnatán gör det förflutna plötsligt intrång i nuet, och texter kan utgöra en högre form av verklighet. Det är upplevelser han delar med en av sina bekanta i Buenos Aires, nämligen Jorge Luis Borges, som om någin kände de parallella världar och revor i tiden som förekommer också i den yngre författarens lärda och referensrika, gåtfulla och oupphörligt fascinerande dikter.

Att anropa oraklet innehåller dikter hämtade ur Marcos Ricardo Barnatáns hela produktion från debuten 1967, i översättning och med efterord av Lasse Söderberg. Dikterna har försetts med noter dels av författaren, dels av översättaren.

Boken är nummer 4 i ellerströms förlags serie Salt för vindarna.

ISBN10

9186489747

Sidantal

56

Utgiven

1997

Bandtyp

Mjukband

Översättare

Genre
Serie

Om författaren

Marcos Ricardo Barnatán, f. 1946 i Buenos Aires, är argentinare och jude, men sekulariserad och i spansk förskingring. Den judiska mystiken och historien utgör grundvalen för hans dikt,... Läs mer »