Turba

Kommande titel

Året är 1993. Under några dagar i juni hemsöks Malmö av ett gäckande ljusfenomen, av smittsam litteratur och underliga agenter från en gemensam överhettad fantasi. Det är något som går, men ingen vet riktigt vad. I olika hörn av staden befinner sig ett antal unga vänner. Som spindlar i en bokhylla väntar de på att något ska råka fastna i deras nät. Vad som helst kan hända, även om det i nio fall av tio inte gör det. Framtiden lurar bakom varje krök och det förflutna vägrar vara förgånget. Själva verkligheten är under belägring. Det är inte bara drogerna som är sinnesutvidgande. Hur farlig kan litteratur egentligen vara?

Turba får dig att längta tillbaka till nittiotalets Malmö, vare sig du levde där och då eller inte. Romanen är en kurragömmalek med tid och rum, fiktion och verklighet – en sentida släkting till Bulgakovs iscensatta möten mellan sanning och lögn. Men först som sist är Turba en roman om vänskapsband – och om att befinna sig på olika sorters trösklar.

Bandtyp

Inbunden

Utgiven

2019

ISBN13

9789172475595

Genre

Om författaren

Niklas Qvarnström, född 1969, har tidigare gett ut essäboken Memento Malmö (No Fun, 2001) och romanen Grand Zero (Bonniers, 2004). Han är... Läs mer »