Den brutna kvinnan

Kommande titel

Monique är lyckligt gift sedan mer än tjugo år. Hennes båda döttrar är utflugna och hon lever ett bekvämt liv i centrala Paris och fyller sin tid med vänner, kulturella intressen och socialt engagemang. Men  hennes liv kretsar också kring maken Maurice och kärleken till honom – samtidigt som han å sin sida söker sig bort från hemmet och Monique.

I Den brutna kvinnan berättar Simone de Beauvoir med knivskarp och obönhörlig moralitet om Moniques förtvivlade kamp mot svartsjukan, tröstlösheten och känslan av att vara ratad. Trots att hon lever ett extremt privilegierat liv med tillgång till den moderna världens hela utbud av komfort och kultur, är hon ändå ett offer genom den beroende­situation hon försatt sig i: ”Jag redovisar bara sanningen om vad som händer kvinnor i vårt samhälle”, sa Simone de Beauvoir själv om sin bok.

Bandtyp

Inbunden

ISBN13

9789172475212

Översättare

Kristoffer Leandoer

Utgiven

2018

Genre

Om författaren

Simone de Beauvoir (1908–1986) var fransk filosof, författare, politisk aktivist, feminist och samhällsteoretiker. Hon skrev såväl filosofiska och politiska monografier som romaner, essäer... Läs mer »